Welcome Message

HIJAU BULAT (mendepani kesejahteraan rakyat)

..Kehebatan Manusia Bergantung Sejauhmana Kita Hebat Dengan Allah...
twitter

Follow on Tweets

Saturday

KERAJAAN KEDAH PERLU TUKAR SEGERA GAMBAR PADA PAPAN TANDA PROJRK AMAN

.
Amat mengejutkan saya apabila saya menerima email yang membuat teguran kepada pihak Kerajaan negeri agar lebih peka dan sensitif terhadap pemerintahan sebuah Kerajaan yang berteraskan agama dan perjuangan Islam . Apa isunya yang sebenar? Selepas saya menerima isu ini, saya turun ke lapangan untuk menyiasat dan melihat kebenarannya, hasilnya.. mari ikuti ulasa saya berikut .

Semasa awal pemerintahan Kedah di bawah pakatan rakyat yang diterajui PAS kita rasa bangga kerana berlaku perubahan yang walaupun kecil tetapi ia adalah syiar pemerintahan Islam, iaitu banyak iklan gergasi pada papan tanda jalan dibuat dengan dimasukkan tulisan JAWI yang diabaikan UMNO Barisan Nasional. Inilah yang dibuat di Kelantan, walaupun nampak kecil tetapi melambangkan syariat. Iklan yang menjolok mata dan tidak menutup aurat dilarang di Kelantan. tahniah TG DS Nik Aziz .

Walaupun negeri Kedah masih baru dalam soal pemerintahan namun agak mengecewakan sudah ada bahkan banyak syarikat korporat membuat iklan di papan tanda besar di jalan di negeri Kedah memasukkan elemen syiar Islam (tulisan JAWI) namun kenapa iklan Kerajaan Negeri Kedah susah sangat nak tulis tulisan jawi. Adakah kontraktor atau designer di negeri Kedah dikontorl oleh UMNO, atau Kerajaan Kedah menganggap ia masalah kecik sahaja.

Terbaru isu gambar yang terpampang pada satu projek besar Kerajaan negeri iaitu Aman Central, sepatutnya walaupun projek sedang berjalan, janganlah terpengaruh dengan UMNO yang gilakan hiburan dalam setiap projek mereka. Saya melihat sendiri dan ramai boleh menjadi saksi gambar yang dipasang pada papan tanda projek langsung tak melambangkan ciri pemerintahan islam yang berbeza dengan UMNO. Terpampang gambar wanita dan lelaki bercampuran dan bergaulan bebas, gambar wanita dan lelaki sedang berkaraoke, couple, gambar hiburan. Jangan pandang remeh.

Tambah kecewa saya bertemu dengan seorang pimpinan tertinggi Kerajaan, saya telefon minta dibuat tindakan segera , beliau hanya kata ..... cikgu ...itu benda kecik sahaja , tok sah lah dok timbul isu dekat dengan pilihan raya ni.. kita kena tumpu pada PRU 13. Subhanallah, itukah jawapan pimpinan yang kita undi? Saya hanya minta ubah gambar bukan ubah Kerajaan. Takkanlah UMNO buat salah kita tegur  tapi PAS buat salah tak boleh tegur. Maksum sangatkah kita? Takkan nak tegur kemungkaran pun ada musimnya?. ooooo... musim pilihanraya tak boleh tegur pemimpin? PAS buat salah kecil jangan tegur atau jika UMNO buat salah kecil kena hentam?  Saya dah tegur ikut saluran pun salah... ini yang saya geram ni, sehingga saya terpaksa tulis dalam blog saya agar pimpinan Kedah sedar kita manusia bukan malaikat.. kita hamba bukan Tuhan..kita umat bukan nabi ...

Saya amat mengharapkan ada juga manusia yang dilantik menjadi pimpinan akan merubah keadaan yang saya maksudkan. Kepada pimpinan Kedah moga kasih sayang kita , keterbukaan, berlapang dada dan keadilan itu akan memberi keberkatan untuk kita terus memerintah Kedah pada penggal akan datang. Maaf jika kritikan ini agak pedas namun hanya untuk pastikan PAS terus memerintah Kedah. -end-

  agak remeh yang kita pan

No comments:

Post a Comment